Over ons

Welkom op openbare basisschool Het Avontuur, de plek waar ieder kind mag zijn wie hij of zij is!
Onze school ligt op een mooie locatie aan de rand van het centrum van Meppel, omgeven door prachtig groen en water. Een fijne plek waar kinderen leren en werken in een uitdagende omgeving.

Het Avontuur biedt Jenaplanonderwijs. We gaan uit van de talenten en mogelijkheden van kinderen: je doet ertoe en mag jezelf zijn. Een groot deel van het onderwijs is gericht op rekenen, lezen en schrijven om grip te krijgen op de wereld. Bij ons krijgen kinderen ook inzicht in zichzelf, leren ze dat ze veel dingen samen kunnen doen en ontdekken ze de wereld.

Op Het Avontuur verkleinen we de scheiding tussen school en de wereld. We leren knderen om de wereld te begrijpen en om er invloed op uit te oefenen. Het leren zien van relaties en samenhang draagt ertoe bij dat kinderen beter leren denken. Op die manier leren we hen dat ze verantwoordelijk zijn voor hun omgeving, zowel in het klein als in het groot.

Wij beloven onze kinderen: Je doet ertoe en je mag jezelf zijn. Je gaat met plezier naar Het Avontuur. Wat je leert heeft betekenis. Je leert en werkt in een inspirerende omgeving en leert veel door samen te werken. Je leert zelfstandig werken en voelt je verantwoordelijk voor de groep en je eigen leren. Aan het einde van je avontuur bij ons heb je voldoende kennis en vaardigheden ontwikkeld om het volgende avontuur in het voortgezet onderwijs tot een succes te maken!